DEZE WEBSITE WORDT GEWIJZIGD, de onderstaande informatie op deze pagina is nog actueel! Medio april  2017 presenteren we hier LETS GO CIRCULAR, een nieuw programma om binnen 1 dag aan de slag te gaan in de circulaire economie. De sub-pagina’s zijn nog ‘under construction’. Even snuffelen mag …

Bas Luiting (Haarlem, 1958) is eigenaar van de Redesign Factory en aanjager van de circulaire economie. Met zijn achtergrond als re-designer / producent begeleidt hij zowel de ontwerp- en maakindustrie als eindgebruikers in het proces ‘Van duurzaam naar circulair ondernemen’.  De upgrade naar een nieuw circulair businessmodel is de basis voor succes in de toekomst!

Bas Luiting is een enthousiast en inspirerend keynote speaker tijdens congressen en symposia, alsmede in kleine kring voor beleidsmakers, bestuurders en politici.

Keynote en/of Masterclass:

  • Van praatplan naar doenscenario in een Circulaire Economie
  • Iedereen wordt een maker door de komst van 3D printers

Meer informatie en tarieven: op aanvraag

Documentaire 

“Eind januari 2017 bezochten we El Hierro, het kleinste eiland van de Canarische eilanden. Daar is een windpark gebouwd inclusief een slimme oplossing om tijdens windstille dagen opgeslagen energie (zonder accu’s) te benutten.”

El-Hierro2.jpg

 

EH01.jpg

Onze documentaire (ca. 6 minuten) is te zien op Youtube:

Groene energie opslaan zonder accu’s

Op het internet zijn reactie’s te vinden over deze groene energiecentrale uit alle hoeken van de wereld; kritische opmerkingen, wetenschappers die elkaar tegenspreken en vooral veel enthousiaste verhalen. Het is ons opgevallen dat diverse media spreken over de 100% groene stroom op El Hierro maar dat klopt niet. We hebben uit eerste hand vernomen dat ruim 2/3e van de energiebehoefte door het windturbinepark met slimme opslag wordt verkregen en het restant nog wordt opgewekt d.m.v. een generatorpark(je) dat dieselolie als brandstof heeft. Dat lijkt ons al een hele prestatie! We denken dat deze kleine documentaire andere mensen kan inspireren en enthousiasmeren om op een andere wijze naar het opwekken van groene energie kijken in een circulaire economie.

Informatie over deze windturbine van El Hierro is te vinden via Corona del Viento

V-card-RF-front.jpg

Redesign Factory regisseert het proces van circulair ontwerpen naar eindproducten van o.a.  afbouw- en interieur reststromen uit gebouwen; Urban Mining Design.

“We zetten alle neuzen in de keten dezelfde kant op; dan komt het gewenste resultaat”

RE DESIGN

In de Redesign Factory bedenken ontwerpers, samen met vakspecialisten, nieuwe toepassingen voor de meest onmogelijke retourproducten. Dit proces vergt een andere aanpak dan bij traditionele ontwerpbureaus. In plaats van verspilling  wordt nagedacht hoe grondstoffen en producten eindeloos hun waarde kunnen behouden en hoe deze zich eindeloos gedragen bij de eindgebruikers.

RE MAKE

In Clean Tech Factory’s worden deze frisse, circulaire ideeën vertaald naar concrete producten. Er wordt gewerkt met moderne machineparken en met de klassieke ‘oudjes’ die bediend worden door ambachtslieden. Daar worden jonge talenten opgeleid in het circulaire maakproces.

Redesign Factory produceert ook digitaal met 3D printers om nieuwe producten of een prototype dezelfde dag gereed te hebben; printen met bioplastics (PLA) en upcycle kunststof. Deze kennis dragen we over aan ondernemers d.m.v. korte workshops.

56855108e7373.gif

RE USE 

Resultaten van Redesign Factory zijn (op afspraak) werkend te bezichtigen in The Circular Building, het circulaire living lab op Strijp-S,  Leidingstraat 30 te Eindhoven.

Redesign Factory is bedenker en producent van BB BRICKS, de circulaire bouwsteen.

DESKTOP OPLAADPSTATIONS

Smartphones, laptops en tablets maken gebruik van oplaadpunten. Hieronder laten we een aantal circulaire, duurzame versies zien welke we in de afgelopen tijd hebben vervaardigd voor onze opdrachtgevers. #MadeInHolland

oplaadpunt_BBB_1.jpg

BB-Bricks-05.jpg

Blikvanger.jpg

Stekkerdozen van kabelgoten uit gebouwen krijgen een 2e leven als desktop oplaadpunt; urban mening design.

 

BB Bricks worden vervaardigd uit o.a. afval plastics en worden als bouwsteen en als oplaadpunt toegepast.

oplaadpunt_BBB.jpg

Sloophout krijgt een nieuwe bestemming; hout is goud.

 

oplaadpunt_sloophout.jpg

CABLEFLOOR, KABELCAMOUFLAGE

Vloertegels in de vorm van een puzzelstuk, vervaardigd uit recycle kunststof (HIPS), afmeting 45 x 45 x 4,5 cm. Net als Lego, een product dat nooit meer afval wordt en is bedacht in een periode waarin de begrippen ‘duurzaam en circulair’ nog uitgevonden moesten worden.

cablefloor-4.jpg

cablefloor-3.jpg

Interesse? bel, app of mail ons.

****

De Redesign Factory B.V. richt zich met name op de zakelijke- en non-profitmarkt.

Bas2015

(Neven)activiteiten Bas Luiting:

  • Eigenaar Redesign Factory B.V.
  • Voorzitter Stichting The Circular Building [2015 – heden]
  • Partner van MVO Nederland [sinds 2009 – heden]
  • Initiatiefnemer / oprichter Stichting Circulaire Economie [2013 – 2015]
  • Aanjager en zakelijk bewoner van Plug in City, Strijp-S  Eindhoven [2014 – heden]

Contactgegevens:

Redesign Factory BV

Postbus 46, 5688 ZG  Oirschot

bas[at]luiting.nl

M: +31 (0)6 50 204 200

LinkedIn

Twitter @BasLuiting

KvK: 65981197

Bank: NL46TRIO0391178482

BTW-nr: NL856342737B01

*   uitspraak van Johan Cruijff