De Kunst der kabelcamouflage

Cablefloor (design Bas Luiting 1999) is een circulaire verhoogde vloer t.b.v. de camouflage van leidingstelsels. Dankzij de geringe hoogte van slechts 4,5 cm. ontneemt deze vloer nauwelijks bouwvolume.

Er zijn geen bevestigingsmaterialen nodig; de vloer wordt als puzzelstukken gelegd en is eenvoudig te verhuizen en daarmee geschikt voor korte gebruiksduur in een gebouw.

Deze circulaire tegel is vervaardigd uit recycle kunststof HIPS (High Impact PolyStyreen) en wordt afgedekt door tapijttegels. Hierdoor blijven de leidingstelsels en aansluitpunten / koppelingen eenvoudig bereikbaar.

De ondergrond dient vlak te zijn en kan voorzien worden van een ondertapijt zoals bekend van kliklaminaat. (leverbaar bij DHZ-zaken, Ikea etc). Dit ondertapijt reduceert het contactgeluid.

De vloer heeft een goede akoestische isolatiewaarde. (52dB labwaarde).

Er gaan 5 tegels in 1 vierkante meter. Bij bestellen adviseren we u rekening te houden met snijverlies aan de wandzijden. De restdelen kunnen elders in de ruimte worden hergebruikt i.v.m. de symmetrische vorm van de tegel. Tegels kunnen worden aangepast met een grove houtzaag. Bij elektrisch zagen adviseren wij een lage zaagsnelheid ter voorkomen van warmteontwikkeling / materiaal-samensmelting.

Daar waar een hoge vloerbelasting verwacht wordt kan een extra verstevigingsdop worden aangebracht. Deze zijn optioneel leverbaar; levertijd en prijs op aanvraag.

Ter plaatse van een deuropening wordt een hellingbaan aanbevolen t.b.v. rollator- en rolstoelgebruikers. Deze wordt als maatwerkproduct (MDF) door ons geleverd.

Cablefloor bestellen? graag via de contactpagina