Overzicht uitzendingen – Podcast

Tijdens de uitzending ontvang ik een divers pluimage gasten die actief zijn in het circulair domein; of vanuit de ontwerp- / maakindustrie, of vanuit een facilitaire discipline in de ruimste zin des woord. Hieronder een overzicht van de uitzendingen en de links naar de betreffende Podcast via MixCloud.

***

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 58 op 18 juni 2020 (link volgt)

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 57 op 4 juni 2020

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 56 op 28 mei 2020

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 55 op 21 mei 2020

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 54 op 14 mei 2020

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 53 op 7 mei 2020

***

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 52 op 5 maart 2020.

Een E-waste Race en een Textiel Race, niet met een formule 1 coureur maar met Timmy de Vos die je tot in de details gaat vertellen hoe een piepjonge generatie enthousiast deelneemt aan de circulaire economie; vaders en moeders, opa’s en oma’s, deze uitzending is ook voor jullie! Nieuws uit het circulaire domein en de ABN AMRO Duurzame Top50. De muziek komt uit Italië, mooie fragmenten uit liveconcerten.

Luister HIER de uitzending terug.

***

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 51 op 27 februari 2020.

In deze uitzending nieuws vanuit de Consumentenbond; eerlijke prijzen voor kwalitatieve producten? Waar wordt de consument voor de gek gehouden?

Luister HIER de uitzending terug.

***

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 50 op 20 februari 2020.

Circulaire economie in een kippenhok … van keukentafelidee naar business; we spraken met Erik van den Oord, duurzaam ondernemer, over de KipCaravan en de actualiteiten in het circulaire domein.

Luister HIER de uitzending terug.

***

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 49 op 13 februari 2020.

In deze uitzending gaan we, n.a.v. de uitzending van ‘De Monitor’, op zoek naar de waarheid van de composteerbare plastics; worden ze echt gecomposteerd of verdwijnen ze in de verbrandingsoven? Mijn gasten: Cristel Rijnen en Dianne Joosten, experts uit de wereld van de (bio)plastics. Muziek: Roosenberg Trio

Luister HIER de uitzending terug.

***

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 48 op 6 februari 2020.

In deze uitzending blikken we terug op De Week van de Circulaire Economie, interviews met o.a. Anne-Marie Rakhorst, Harm Edens, Lector Cees-Jan Pen, Monique Peels (Dir. Huisvesting Fontys), Rene van Erven (ACE) en mijn gasten annex sidekicks waren drie studenten van de Fontys Hogeschool Economie en Communicatie; Maud Borgers, Johnny de Laat en Feline Wijn.

Luister HIER de uitzending terug.

***

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 47 op 31 januari 2020.

In deze uitzending een samenvatting van het nieuwjaarsevent van MVO Nederland in De Beurs van Berlage, een vooruitblik op De Week van de Circulaire Economie en een verslag vanuit het Europees Parlement; een interview met Europarlementariër Toin Manders over een oplossing voor de verspilling van oplaadstekkers t.b.v. smartphones.

Luister HIER de uitzending terug.

*** 

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 46 op 23 januari 2020.

Radio Circulair verzorgde een exclusieve live-uitzending vanaf het nieuwjaarsevent van MVO Nederland in De Beurs van Berlage. Daar werd o.a. de Nieuwe Economie Index gepresenteerd. De samenvatting van deze uitzending is hieronder als Podcast terug te luisteren.

*** 

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 45 op 16 januari 2020.

Nieuws uit het circulaire domein, van bouwen tot no waste plastic’s … van Eskilstuna tot de milieustraat op de hoek en blogs van bekende Nederlanders.

Luister HIER de uitzending terug.

***

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 44 op 9 januari 2020.

In deze uitzending nieuws uit het circulaire domein, uitleg over de sustainable development goals, de futureproof.community, boektoelichting ‘De Verborgen Impact’ en heerlijke muziek!

Deze uitzending is HIER terug te luisteren

*** 

Radio Circulair jaargang 2, uitzending nr. 43 op 2 januari 2020.

In deze uitzending de aangepaste Businessagenda van MVO Nederland, de column van Joost Bijlsma, de column van Vincent Dekker (Dagblad Trouw), fiscale tips in het circulaire domein van fiscalist Rob van Doremaele (Greywood) en nieuws uit de futureproof.community.

Deze uitzending is HIER als podcast terug te luisteren

*** 

Radio Circulair uitzending nr. 42 op 26 december 2019 (Kerstspecial)

In deze uitzending blikken we terug op alle mooie momenten van de afgelopen 41 uitzendingen. Het was het jaar van ‘uitvinden hoe radiomaken gaat’ , experimenteren, pielen en klooien, heel leerzaam en ervaring opdoen om in 2020 professioneel radio circulair op de kaart te zetten.

Deze uitzending is HIER als podcast terug te luisteren.

***      

Radio Circulair uitzending nr. 41 op 19 december 2019

Vandaag stond het programma ‘ChangemakersLive’ centraal. Ik was daar tafelgast en het onderwerp was vanzelfsprekend ‘hoe versnellen we de circulaire economie’. Je kan de hele uitzending beluisteren die opgenomen werd in Studio Westhaven te Amsterdam. Of deze talkshow met beeld terugkijken via https://vimeo.com/379991841. Naast Changemakers ook ruim tijd voor nieuws en blogs van o.a. Joost Bijlsma, Maria van der Heijden en Cathy van Beek.

De uitzending is HIER als podcast terug te luisteren.

***

Radio Circulair uitzending nr. 40 op 12 december 2019

In deze uitzending is journalist Joost Bijlsma mijn gast; een Fries met een Groene Koers die legio CEO’s aan de tand voelde over hun groene koers. Bekijk ook eens z’n website; in de footer (links onder) staan 3 heel gave blogs. We hadden een goed groen gesprek, zo tussen Sinterklaas en Kerst!

Ons goede gesprek als podcast terugluisteren? Dan kan HIER

***

Radio Circulair uitzending nr. 39 op 5 december 2019

HOE CIRCULAIR IS SINTERKLAAS?

Hoe circulair is SINTERKLAAS? Daar gaan we het op 5 december over hebben tijdens de uitzending van Radio Circulair, van 17 – 19 uur (foto: Trouw Groen)
Foto: Trouw Groen (Dagblad)

De uitzending is HIER als podcast terug te luisteren

***

Radio Circulair uitzending nr. 38 op 28 november 2019

Deze uitzending werd met gave klanken ingevuld door DJ BAS JR. omdat ik op dat moment in het Beatrixgebouw te Utrecht de Bondsraad van de Consumentenbond mocht toespreken over de circulaire economie. Een uitgebreid verslag in de uitzending op 5 december aanstaande: HOE CIRCULAIR IS SINTERKLAAS?

Hier kan je de uitzending terugluisteren van DJ BAS JR.

***

Radio Circulair uitzending nr. 37 op 21 november 2019

Hoe ver ben jij met CIRCULAIR? 11 Tools waarmee je de circulariteit van producten en organisaties kan meten. 

Waarom het nog steeds niet goed gaat met duurzaam en circulair inkopen; de blog van Michel Schuurman, dir. economie en politiek van MVO Nederland.

Uitslag van de beste websites van 2019.

Luister HIER de uitzending als podcast terug.

***

Radio Circulair uitzending nr. 36 op 14 november 2019

In deze uitzending Ezra Hoefsmit en Nick van Heesewijk van Corekees, The Green Fuel Tree Foundation; wat is het businessmodel van een boom met olienootjes? Die nootjes zijn de basis voor biobrandstof! 

Luister hier het hele interview als podcast terug!

***

Radio Circulair uitzending nr. 35 op 7 november 2019

In deze uitzending krijg je alle informatie over De Week van de Circulaire Economie; wat is het, hoe kan je meedoen, waar is wat te beleven en hoe kom je in aanmerking voor een AWARD! De muziek komt vanaf singletjes die ik op mijn zolder vond; van 1965 tot 1982.

Deze uitzending is HIER als podcast terug te luisteren

***

Radio Circulair uitzending nr. 34 op 31 oktober 2019

We maken de winnaar bekend van de Award ‘beste circulaire werklocatie van Nederland’. Tijdens de Dutch Design Week ontmoette ik Anne van Strien, conceptdesignster, een inspirerende jonge dame; ik ontvang haar nu in de studio om meer van haar visie op de groene wereld te horen.

Deze uitzending is HIER terug te luisteren.

***

Radio Circulair uitzending nr. 25 t/m 33 van 19 t/m 27 oktober 2019

Tijdens de Dutch Design Week hebben we iedere dag een uitzending gemaakt; welke circulaire expo’s hebben bezoekers geïnspireerd, wat was er zo goed aan, welke designers hebben je geprikkeld en hoe ga je ‘circulair’ verder na je bezoek aan DDW. Naast DDW-bezoekers heb ik ook studiobezoek gehad van DDW-directeur Edwin Schenk en conceptdesignster Fides lapidaire die met haar ‘Broodje Poep’ veel aandacht kreeg tijdens de Graduation Expo van de Design Academy. Deze uitzendingen zijn allemaal terug te luisteren via de MixCloud.

***

Radio Circulair uitzending nr. 24 op 17 oktober 2019

Een voorproefje en aanloop naar de opening van de Dutch Design Week, bekendmaking van de genomineerden voor de Award ‘beste circulaire werklocatie van Nederland’ en de uitslag van de Duurzame Top100.

Terugluisteren?

***

Radio Circulair uitzending nr. 23 op 10 oktober 2019

Dit was de dag van de duurzaamheid met accent op het onderwijs! Fontysstudenten kwamen vertellen wat ze deze dag aan verduurzaming hebben opgestoken en wat ze met deze ervaring morgen gaan doen.

Lotte Douwes van de Dutch Design Week kwam het DDW-project ANTENNA toelichten; Kijk dan hier maar even.

Terugluisteren?

***

Radio Circulair uitzending nr. 22 op 3 oktober 2019.

Mijn gast is Louis Alting Siberg van het bedrijf Ricoh; we spraken uitgebreid over de circulaire impact in de kopieermachine-industrie.

De uitzending terugluisteren? Volg deze link naar MixCloud.

***

Radio Circulair uitzending nr. 21 op 26 september 2019:

In deze uitzending circulair nieuws, veel informatie over de Dutch Design Week, de Makerfair, de reacties van MVO Nederland over Prinsjesdag en de klimaatingrepen door de Nederlandse overheid. Gevarieerde muziekkeuze en sappige anekdotes, fabels & feiten …

De uitzending terugluisteren? volg deze link naar MixCloud.

***

Radio Circulair uitzending nr. 20 op 19 september 2019:

In deze uitzending heel veel nieuws over de exposanten tijdens de Dutch Design Week met een circulaire innovatie. Het muziekthema is filmmuziek.

***

De uitzending terugluisteren? volg deze link naar MixCloud.

Radio Circulair uitzending nr. 19 op 12 september 2019:

In deze uitzending boeiende gesprekken over afval met Simon de Koning (Bruut consultancy) en de nodige ‘Broodje Aap’ verhalen om dit onderwerp wat ‘op te leuken’ 🙂  De muziekkeuze deze week is DISCO, bekende en heel onbekende nummers!

De uitzending terugluisteren? volg deze link naar MixCloud.

***

***

Radio Circulair uitzending nr. 18 op 5 september 2019:

 • Uitslagen winnaars Duurzame Dinsdag
 • nationaal en internationale nieuwtjes uit het circulaire domein
 • over de Toekomststoel
 • heel veel BLUES op de draaitafels

De uitzending terugluisteren? volg deze link naar MixCloud.

***

Radio Circulair ‘NA DE BOUWVAK’ uitzending nr. 17 op 29 augustus 2019:

 • Met muziek die je op andere radiozenders niet zo snel zal horen
 • Nieuws uit het circulair domein, o.a. van de Future Proof Community, via LinkedIn, de dagbladen en het circulair ‘versnellingshuis’ 

Uitzending terugluisteren? Dat kan via deze LINK

***

Radio Circulair ‘BOUWVAK’ uitzending nr. 16 op 22 augustus 2019:

omdat ik dan een weekje vrij ben … een aantal fragmenten uit mijn (luister)boek ‘circulaire economie als lifestyle’

***

Radio Circulair ‘BOUWVAK’ uitzending nr. 15 op 15 augustus 2019:

 • Nieuws uit het circulair domein, o.a. van de Future Proof Community en het circulair ‘versnellingshuis’ 
 • Heel veel muziek van WOODSTOCK ter gelegenheid van de 50e verjaardag van dit festival (15 – 16 – 17 augustus 1969)! Met dank aan Munne die me de originele LP’s ter beschikking stelde.

***

Radio Circulair ‘BOUWVAK’ uitzending nr. 14 op 8 augustus 2019:

 • Nieuws en vacatures uit het circulair domein, o.a. van de Future Proof Community en het circulair ‘versnellingshuis’ 
 • Heel veel muziek van WOODSTOCK ter gelegenheid van de 50e verjaardag van dit festival! Met dank aan Munne die me de originele LP’s ter beschikking stelde en een volle CD-pack ter gelegenheid van het 40-jarige herdenken van Woodstock.

***

Radio Circulair ‘BOUWVAK’ uitzending nr. 13 op 1 augustus 2019:

 • Heel veel nieuws en vacatures uit het circulair domein, o.a. van de Future Proof Community en het circulair ‘versnellingshuis’ 
 • Frans Verouden (Green Stages) legt je uit waar de verduurzaming op gang komt in de cultuursector en vooral in het festivalseizoen.
 • Heerlijke zomerse klanken, muziek uit alle tijden … ook verzoeknummers! In winkels luisteren en kijken ze ook mee …

Radio Circulair ‘BOUWVAK’ uitzending nr. 12 op 25 juli 2019:

 • Heel veel nieuws uit het circulair domein, o.a. van de Future Proof Community en het circulair ‘versnellingshuis’ 
 • Heerlijke zomerse klanken, muziek uit alle tijden … ook verzoeknummers!

Mijn gast tijdens de uitzending nr. 11 op 18 juli 2019:

 • Bert van Son, eigenaar van MUDJEANS circulaire spijkerbroeken,  ‘Lease a jeans’ and more … “hoe zit een lease-jeans om je billen?” en wat is er aan de hand in die circulaire textielwereld? Daar gaan we het uitgebreid over hebben! 
 • Heel veel nieuws uit het circulair domein, o.a. van de Future Proof Community en het circulair ‘versnellingshuis’ 

Deze uitzending is HIER terug te luisteren.

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 10 op 11 juli 2019:

 • Gerrit Bruggeman over “Cradle to Cradle’ en de toekomst daarvan in een circulaire economie
 • Eerke Hoven (Rabo Bank Brainport) over circulair ondernemen en financieren

Deze uitzending is HIER terug te luisteren.

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 9 op 4 juli 2019:

 • Fontys studenten Willem Swinkels en Marieke Engbersen (zie foto op het bankje) over hun minor circulaire economie, De Stadsmijn van de Toekomst, conclusies en aanbevelingen 
 • In deze uitzending gaan we uitvoerig spreken over de Affiliate Marketing in een circulaire economie; wat is het, hoe werkt het en wat het voor webshops met circulaire producten oplevert. Meer info over dit onderwerp op deze website? Klik Hier
 • Deze uitzending is HIER terug te luisteren.

 

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 8 op 27 juni 2019:

 • Erik Toenhake (Dutch Spirit, fashion) over het duurzaamheidsgehalte van confectie- en maatkostuums 
 • ‘Last minute’ gasten, heel veel nieuws uit het circulair domein en circulaire Match Making
 • Deze uitzending is hier terug te luisteren

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 7 op 20 juni 2019:

 • Michel Schuurman (dir. MVO Nederland) over zijn rol als koploper en aanjager in de wereld van de circulaire economie en politiek
 • Gé Moonen  (Moonen Packaging) over circulair verpakkingsmateriaal
 • last minute gast(en), iedere week weer een verrassing! Vooral voor Match Making.  In deze uitzending Nicole Berkers, onlangs afgestudeerd circulair productontwerpster met haar oproep ‘op zoek naar een baan’
 • Deze uitzending is hier terug te luisteren 

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 6 op 13 juni 2019:

 • last minute gast(en), live en via ‘the phone’ (om geen tijd en CO2 te verspillen aan reizen naar de studio) met o.a. Tim Kouthoofd (architect van Plug In City) en Munne, de drijvende kracht achter RaRaRadio. Zie onder op deze pagina!
 • Dries van Wagenberg (Dutch Design Foundation) over de winnaars van de Dutch Design Awards, allen in het segment ‘circulair’!!
 • Deze uitzending terugluisteren? Klik hier 

Mijn gast(en) tijdens de uitzending nr. 5 op 6 juni 2019:

 • Ivo Hulskamp op de Provada bij de circulaire beursstand van het Rijks Vastgoed Bedrijf; ontworpen, gebouwd en gedemonteerd door Plug In City
 • nieuws uit de FutureProof.community, het matchmaking platform van NLcirculair en MVO NL
 • Deze uitzending terugluisteren? Klik hier 

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 4 op 30 mei 2019:

 • Erick Wuestman (K+V, mede oprichter stichting Circulaire Economie) over circulair aanbesteden en circulair inkopen
 • Ivo Hulskamp (Plug In City) over de circulaire expo van het rijks vastgoedbedrijf tijdens de Provada van 4 t/m 6 juni en hoe Plug In City deze opdracht heeft verkregen
 • Deze uitzending terugluisteren? Klik hier   (vanaf 1:00 minuut)

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 3 op 23 mei 2019:

 • Rene Paré (Eindhoven MakerFaire) over onze talenten in de creatieve, technische en circulaire wereld; Makerfaire als koploper Sustainable Development Goal’s.
 • Monique de Wit en Annemiek Hoefakker – Dutch Technology Week 2019 (DTW)
 • Wesley Nieuwenhuizen – deelnemer Plastival tijdens Dutch Technology Week 2019 (DTW) en Plugger van Plug In City
 • Deze uitzending terugluisteren? Klik hier

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 2 op 16 mei 2019:

 • Niek van der Loo (Fontys student, minor circulaire economie) over zijn ervaring tijdens z’n minor en zijn toekomst in de commerciële economie
 • Willemijn Peeters (Searious Plastics) o.a. over de opening van haar nieuwe vestiging op Strijp-S en behaalde successen bij Gispen in Culemborg
 • Piet Hein Breeuwsma (Renewi) o.a. over uitdagingingen in reststromen zoals die van oude matrassen en plastics
 • Tijdens deze uitzending ontstond ‘live’ een business match making!
 • Deze uitzending terugluisteren? klik hier  

Mijn gasten tijdens de uitzending nr. 1 op 9 mei 2019:

 • Paul Megens (circulair inkoper bij De Meeuw) over z’n grondstoffenfabriek en tweedehands bouwmaterialen
 • Wethouder Daan de Kort (Gem. Veldhoven) wil bedrijventerrein Habraken circulair maken, inclusief een oproep aan creatievelingen en bedrijven die hier aan mee willen werken
 • Deze uitzending terugluisteren? klik hier 

RaRaRadio?

Misschien heb je Munne al wel eens gespot in Eindhoven. Met zijn blonde krullen, grote bril en altijd gekleed in een overall, is hij absoluut een opvallende verschijning. Hij heeft ons uitgenodigd in de studio van RaRaRadio, tijdens zijn vrijdagochtendprogramma ‘Gutten Munne’.

De studio van RaRaRadio is gebouwd in een van de containers van de ‘Plug-In-City’, op het Ketelhuisplein. Als we binnenstappen, staat gast-dj Mark Minkman, directeur van poptempel Paradiso, achter de draaitafel. “Dat is het leuke van radio maken”, vertelt Munne met zijn Duitse accent. “Je ontmoet hier zoveel verschillende mensen. In de zomer gooien we de deuren open en dan komen de gasten gewoon aanwaaien. Het gaat allemaal heel spontaan.”

Muziek uit een container

De studio is net een woonkamer. Overal waar je kijkt is muziek: de enorme platencollectie in de kast, grote speakers en natuurlijk de draaitafels en muziekinstallatie in het midden van de ruimte. “Op 5 januari 2018 ging het radiostation de lucht in”, zegt Munne. “We zaten boven Wall Street op het Stadhuisplein. Begin dit jaar zijn we verhuisd naar Strijp-S.”

Vol gas vooruit

RaRaRadio is een platform voor muziekliefhebbers met veel ruimte voor interessante gesprekken. De naam verwijst naar Revolutionaire Anti-Racistische Actie (RaRa), een actiegroep uit de jaren tachtig. Munne en zijn collega’s gaan dan ook geen onderwerp uit de weg. Naast kunst en cultuur worden thema’s als racisme, discriminatie en onderdrukking besproken.We geven onze gasten graag een podium om actualiteiten bespreekbaar te maken en om een tegengeluid te laten klinken”, zegt hij.

Eigen techno-label

Iedere vrijdagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur draait Munne zelf plaatjes. “Ik houd van elektronische muziek en jazz. Ik ben opgegroeid met muziek uit Californië en tot 2005 heb ik een techno platenlabel gehad. Best divers dus.”

De overall

We hebben nog één brandende vraag voor Munne. Wat is het verhaal achter zijn outfit? “Het is gewoon een praktisch en comfortabel kledingstuk”, legt hij uit. Dit model wordt al jaren niet meer gemaakt, dus heb ik destijds de hele restproductie uit het magazijn opgekocht. Ik heb hem in negen verschillende kleuren en ik krijg vaak complimenten over het model. Ik heb ook andere leuke kleding hoor, maar dit is mijn favoriet.”

Een gelukkig mens

Naast radiomaker is de uit Duitsland afkomstige Munne een bekende neonkunstenaar in Eindhoven. “Ik kan lekker mijn gang gaan, ik geniet van mijn vrijheid en ik hou ervan om mooie dingen te creëren. Ik ben een heel gelukkig mens”, zegt hij.

(Dit artikel is afkomstig van de website van ‘In de Buurt’ )

Bas LuitingAuthor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *