Radio Circulair

Elke donderdagmiddag van 5 tot 7  live radio vanuit de studio van RaRaRadio op Plug In City / Strijp-S Eindhoven (incl. webcam). 

Tijdens de uitzending ontvang ik een divers pluimage gasten die actief zijn in het circulair domein; of vanuit de ontwerp- / maakindustrie, of vanuit een facilitaire discipline in de ruimste zin des woord. Mijn gasten brengen zelf hun favoriete muziek mee in de vorm van vinyl, cd en/of cassettebandje.

Radio Circulair is leerzaam, informatief, knoopt partijen aan elkaar en speelt in op de actualiteiten in ‘circulair’ Nederland.

Radio Circulair (terug)luisteren kan via de website van RaRaRadio 

Wil je een keer mijn studiogast zijn en heb je een goed circulair verhaal of ben je op zoek naar een circulaire match? Stuur me dan een bericht via de contactpagina.

Mijn gasten tijdens de uitzending 18 juli 2019:

 • Iris Carolina de Roos – de Gruijter (NL circulair) over de Future Proof Community en het circular versnellingshuis 

 • het 2e uur is nog vrij … interesse om mijn gast te zijn?

Mijn gasten tijdens de uitzending 27 juni 2019:

 • Erik Toenhake (Dutch Spirit, fashion) over het duurzaamheidsgehalte van confectie- en maatkostuums 
 • Eerke Hoven  (Rabo Bank Brainport) over circulair ondernemen en financieren

Mijn gasten tijdens de uitzending 20 juni 2019:

 • Michel Schuurman (dir. MVO Nederland) over zijn rol als koploper en aanjager in de wereld van de circulaire economie en politiek
 • Gé Moonen  (Moonen Packaging) over circulair verpakkingsmateriaal

Mijn gasten tijdens de uitzending 6 juni 2019:

 • Jos Hakkenes (Duurzame Kost) over zijn boerderij op de 5e verdieping van een oud Philipsgebouw, 3000 m2 circulair ‘boeren’
 • ‘circulaire economie als lifestyle’ … fragmenten uit mijn luisterboek dat onlangs beschikbaar is gekomen voor blinden en slechtzienden

Mijn gasten tijdens de uitzending 30 mei 2019:

 • Erick Wuestman (K+V, mede oprichter stichting Circulaire Economie) over circulair aanbesteden en circulair inkopen
 • Tim + Ivo  (Plug In City) over de circulaire expo van het rijks vastgoedbedrijf tijdens de Provada van 4 t/m 6 juni en de komende 5 jaren

Mijn gasten tijdens de uitzending 23 mei 2019:

 • Rene Paré (Eindhoven MakerFaire) over onze talenten in de creatieve, technische en circulaire wereld; Makerfaire als koploper SDG’s.
 • Monique de Wit en Annemiek Hoefakker – Dutch Technology Week 2019 (DTW)
 • Wesley Nieuwenhuizen – deelnemer Plastival tijdens Dutch Technology Week 2019 (DTW) en Plugger van Plug In City
 • De uitzending terugluisteren? Vanaf dinsdag 28 mei zit hier de ‘link’ 

Mijn gasten tijdens de uitzending 16 mei 2019:

 • Niek van der Loo (Fontys student, minor circulaire economie) over zijn ervaring tijdens z’n minor en zijn toekomst in de commerciële economie
 • Willemijn Peeters (Searious Plastics) o.aover de opening van haar nieuwe vestiging op Strijp-S en behaalde successen bij Gispen in Culemborg
 • Piet Hein Breeuwsma (Renewi) o.a. over uitdagingingen in reststromen zoals die van oude matrassen en plastics
 • Tijdens deze uitzending ontstond ‘live’ een business match making!
 • De uitzending terugluisteren? klik hier  

Mijn gasten tijdens de uitzending 9 mei 2019:

 • Paul Megens (circulair inkoper bij De Meeuw) over z’n grondstoffenfabriek en tweedehands bouwmaterialen
 • wethouder Daan de Kort (Gem. Veldhoven) wil bedrijventerrein Habraken circulair maken, inclusief een oproep aan creatievelingen en bedrijven die hier aan mee willen werken
 • De uitzending terugluisteren? klik hier 

RaRaRadio?

Misschien heb je Munne al wel eens gespot in Eindhoven. Met zijn blonde krullen, grote bril en altijd gekleed in een overall, is hij absoluut een opvallende verschijning. Hij heeft ons uitgenodigd in de studio van RaRaRadio, tijdens zijn vrijdagochtendprogramma ‘Gutten Munne’.

De studio van RaRaRadio is gebouwd in een van de containers van de ‘Plug-In-City’, op het Ketelhuisplein. Als we binnenstappen, staat gast-dj Mark Minkman, directeur van poptempel Paradiso, achter de draaitafel. “Dat is het leuke van radio maken”, vertelt Munne met zijn Duitse accent. “Je ontmoet hier zoveel verschillende mensen. In de zomer gooien we de deuren open en dan komen de gasten gewoon aanwaaien. Het gaat allemaal heel spontaan.”

Muziek uit een container

De studio is net een woonkamer. Overal waar je kijkt is muziek: de enorme platencollectie in de kast, grote speakers en natuurlijk de draaitafels en muziekinstallatie in het midden van de ruimte. “Op 5 januari 2018 ging het radiostation de lucht in”, zegt Munne. “We zaten boven Wall Street op het Stadhuisplein. Begin dit jaar zijn we verhuisd naar Strijp-S.”

Vol gas vooruit

RaRaRadio is een platform voor muziekliefhebbers met veel ruimte voor interessante gesprekken. De naam verwijst naar Revolutionaire Anti-Racistische Actie (RaRa), een actiegroep uit de jaren tachtig. Munne en zijn collega’s gaan dan ook geen onderwerp uit de weg. Naast kunst en cultuur worden thema’s als racisme, discriminatie en onderdrukking besproken. “We geven onze gasten graag een podium om actualiteiten bespreekbaar te maken en om een tegengeluid te laten klinken”, zegt hij.

Eigen techno-label

Iedere vrijdagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur draait Munne zelf plaatjes. “Ik houd van elektronische muziek en jazz. Ik ben opgegroeid met muziek uit Californië en tot 2005 heb ik een techno platenlabel gehad. Best divers dus.”

De overall

We hebben nog één brandende vraag voor Munne. Wat is het verhaal achter zijn outfit? “Het is gewoon een praktisch en comfortabel kledingstuk”, legt hij uit. Dit model wordt al jaren niet meer gemaakt, dus heb ik destijds de hele restproductie uit het magazijn opgekocht. Ik heb hem in negen verschillende kleuren en ik krijg vaak complimenten over het model. Ik heb ook andere leuke kleding hoor, maar dit is mijn favoriet.”

Een gelukkig mens

Naast radiomaker is de uit Duitsland afkomstige Munne een bekende neonkunstenaar in Eindhoven. “Ik kan lekker mijn gang gaan, ik geniet van mijn vrijheid en ik hou ervan om mooie dingen te creëren. Ik ben een heel gelukkig mens”, zegt hij.

(Dit artikel is afkomstig van de website van ‘In de Buurt’ )

Bas LuitingAuthor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *