The Circular Building

CON/VERT prototype

CON/VERT is een concept voor circulaire studentenhuisvesting. Er is veel behoefte aan betaalbare huisvesting voor studenten. Daarnaast zijn er plekken in de stad in transitie, waar tijdelijk ruimte ontstaat voor tijdelijke bewoning. Die twee elementen vormen de basis voor het CON/VERT concept.

CON/VERT is een ontwerp waarbij een zeecontainer wordt hergebruikt. Deze wordt op zijn kant gezet, waardoor een inbouwpakket kan worden ingebouwd, waardoor een slimme en comfortabele studentenwoning ontstaat met drie woonlagen. Voor inrichting en afwerking maken we gebruik van grondstoffenstromen uit urban mining en dit combineren we met innovatieve all-electric installaties.

CON/VERT is een prototype op Plug-In-City, waar we in het Circular Building Living Lab uitgebreid kunnen testen en tonen. We testen materiaaleigenschappen in weer en wind, we testen de werking van installaties, we testen met studenten hoe de inrichting wordt ervaren en al deze input gebruiken we om het ontwerp te verbeteren.

Bas LuitingAuthor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *