Affiliate marketing in een circulaire economie

NEXT CIRCLE – Affiliate Marketing

Next Circle is actief met ruim 500 online-etalages (affiliates = filialen) in Nederland. Deze online-etalages tonen informatie over producten en diensten van webshops van derden, maar hebben zelf geen kassa. Klikt een bezoeker op de productinformatie in de online-etalage, dan belandt de bezoeker direct op de betreffende productpagina van de originele webshop. Deze webshops mét een kassasysteem kunnen van kleine tot hele grote bedrijven zijn.

Next Circle is een Publisher. De webshop met kassa is de Adverteerder die haar producten/diensten toont in onder andere de online-etalage(s) van Next Circle.

Het doel van Next Circle is, om in de toekomst aan webshops die met name actief zijn in een circulaire economie, via haar huidige ‘etalages’ de kans te bieden om een groter publiek te bereiken en daardoor meer orders te genereren. De verspilling van grondstoffen zal daardoor verminderen. Deze ‘circulaire’ webshops moeten hun weg naar affiliate marketing nog vinden; met de opbrengst uit de huidige, traditionele web-etalages kan Next Circle die weg bevorderen.

De adverteerder beloont de publisher alleen als er een aankoop in de webshop van de adverteerder is gedaan door een klant die binnenkomt via de online-etalage van de publisher. De adverteerder en de publisher werken dus op basis van ‘no cure – no pay’. De beloning bestaat uit een klein percentage van het aankoopbedrag. Deze transactie is meetbaar, zichtbaar en controleerbaar voor de publisher en de adverteerder. 

De online ‘schakel’ tussen de adverteerder en de publisher wordt verzorgd door een ‘affiliate netwerk’.

De huidige NEXT CIRCLE online-etalage-domeinnamen zijn herkenbaar omdat ze beginnen met het woord ‘circle’

VOORBEELD 

De bezoeker komt binnen via www.circle3Dprinters.nl >
De bezoeker klikt op de productfoto van de gewenste 3Dprinter>

De bezoeker komt hierdoor automatisch terecht op de betreffende productpagina van deze 3Dprinter op de site van de adverteerder www.conrad.nl en koopt zijn 3Dprinter (of 1 van de andere producten) vervolgens via de webshop-kassa van Conrad.

De online-etalages van Next Circle zijn gebouwd met professionele publisher-software van stellia.nl

Next Circle is op dit moment aangesloten bij de volgende affiliate netwerken die de samenwerking tussen de adverteerder en de publisher faciliteren:

TradeTracker – Daysicon – Coolblue – Wehkamp (medio april 2019) – Bol.com (medio april 2019)

Diverse domeinnamen zijn inmiddels geregistreerd om daar in de toekomst circulaire online-etalages aan te koppelen. Voorbeelden zijn: www.circulairekleding.nl en www.circulairesupermarkt.nl

 

Bas LuitingAuthor

One thought on “Affiliate marketing in een circulaire economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *