Een Circular Store op Strijp-S: UPCYCLED GOODS

Vanaf februari 2019 heeft Strijp-S een echte ‘circular store’ … passend in een circulaire economie. The Circular Store van Next Circle onderscheidt zich van traditionele kringloopwinkels omdat de aangeboden producten een nieuwe functie hebben gekregen i.p.v. een enkele reis naar de milieustraat voor een recycle proces. Upcycled Goods!Plug In City, winnaar beste circulaire werklocatie 2017, is de thuisbasis van de winkel die geïnspireerd is op Retuna, het Zweedse warenhuis in Eskilstuna waar Bas en Liliane Luiting in juli 2018 een documentaire maakte ter inspiratie voor hun Stadsmijn van de Toekomst. Deze is hier te zien.

Naast een Next Circle – collectie zijn er ook redesigns te koop van Plug In City designers, bijvoorbeeld van Ben Pearce

De winkel is (meestal) geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 uur tot 17 uur en op zondagen als de FeelGoodMarket op het Ketelhuisplein naast Plug In City aanwezig is. Sta je voor een gesloten deur? Bel me dan even op M 06 50 201 200, wellicht ben ik dan net even in het ‘makers’-gedeelte van Plug In City, bijvoorbeeld bij Ben Pearce … 

adres The Circular Store:

Plug In City, Leidingstraat 17A  Strijp-S te Eindhoven

Ruime parkeergelegenheid en bus 401 – 402 – 403 stoppen naast de deur.

Station Strijp-S is op loopafstand, ca. 5 minuten naar Plug In City via het Klokgebouw en het Ketelhuisplein.

Bas LuitingAuthor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *